
Geyikli’de gezilecek yerler Çanakkale’nin 2000 yıllık geçmişine sahip bölge günümüzde az sayıda tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.
Ezine ilçesine bağlı belde belediyesi konumundaki Geyikli kasabası son on yılda Eyvah Eyvah filmi ile ünlenmiştir. Bozcaada’ya geçiş noktası konumuna sahip Geyikli beldesi geniş plajları ile bölgeye gelen tatilcilere rahat bir tatil imkanı sunmaktadır.
Denize sıfır otelleri, tarihi konaklarda yeniden dekore edilmiş butik otelleri sayesinde Geyikli Çanakkale’nin tatil denince ilk akla gelen bölgeleri arasında yerini almıştır.
Bizde www.geyikliotelleri.com olarak sizlere Geyikli’de yapılabilecek 15 aktiviteyi bir araya getirdik.
Geyikli’nin şehir merkezinde bulunan eski askeri alanı olarak da bilenen festival alanı her yıl Aralık ayında Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi ile şenleniyor.
100’ü aşkın devenin katıldığı bu etkinlikleri sizler de seyredebilirsiniz.
Dünyada sadece 8 taneden birinin Beldemizde olduğu Dalyan Kalp Gölünü yılın belli zamanlarında pembe olarak görebilirsiniz. Bu göl eski yerleşim yeri olan Alexandra Troas Antik Kentinin bir parçası konumundadır.
Geyikli İskelesi’nin 3 km güneyinde bulunan Antik Kent “Eski İstanbul” adıyla da bilinmektedir.
Antik Kent, Antigonos Monophtalmos( Tek Gözlü Antigonos) tarafından M.Ö. 310 yılında kurulmuştur.
Geyikli, nefaseti ve lezzeti en iyi olan Kuzey Ege zeytinyağları ile Türkiye genelinde öne çıkmıştır. Tarım arazilerinin büyük çoğunluğunu koyu yeşil ve gümüşi yaprakları ile zeytin bahçeleri oluşturmaktadır. Son yıllarda Ağustos ayında gerçekleştirilen Zeytin Festivali de buradaki Zeytinciliğin doğal sonucudur.
Yaklaşık 400 hektarlık alana yayılan Antik Kentte, her biri 10-12 metre uzunluğunda yer alan yaklaşık 50-55 ton ağırlığındaki granit sütunlar 2 bin yıl öncesinin izlerini taşımaktadır.
2 bin yıl önce dönemin en önemli granit ocaklarının Alexandria Troas bölgesinde kurulduğu belirtilen yetkililer, bölgenin Roma dönemindeki en büyük liman kentlerinden birisi olduğunu söylemektedir.
Geyikli feribot iskelesinin sol tarafında çoğumuzun bakıp geçtiği 2016 yılında Mavi Bayrak alan Geyikli Beldesi’nin düzenli bir şekilde denetlendiği, kumu ve suyu mükemmel olan bir plaja sahibiz.
Sahilden 20 m sonra derinleşmeye başladığı ve dalgasız olduğu için güvenli bir sahildir.
7 km sahil bandına sahip olan Beldemiz de Eski İskele olarak da bilinen Odunluk İskelesi plajı, Dalyan Plajı ve Papaz Plajı da bulunmaktadır.
Kesme taş mimarisine sahip olan Cami, Kemal bey’in oğlu Asilhan Bey Döneminde 1382 tarihinde tamamlanmıştır.
Asilhan Bey Cami, Kemallı köyü Selçuklu halat motifleri ve dış cephe süslemeleri ile erken dönem Osmanlı eserlerinin en güzel, en eşsiz eserlerinden biridir.
Çanakkale-Ezine ilçesine çok yakın olan Neandria Antik Kenti, ilçe merkezinin 20 km uzağında olan Kayacık Köyü Çığrı Dağı üzerinde bulunmaktadır.
Kent adını Helen dilinden almıştır ve Genç Adamın Yurdu anlamına gelmektedir.
Neandria Ören Yeri’nin çevresindeki surlar 3 km uzunluğundadır ve surlar volkanik liparit taşlarla örülmüştür.
18. yüzyılın ikinci yarısında Kaptan-ı Deryalık ve sadrazamlık görevinde bulunan Cezayirli Hasan Paşa, Osmanlı’nın ünlü devlet adamlarından biriydi. 1770’li yıllarda köşkünü inşa ettiren Hasan Paşa, burayı hem bir dinlenme yeri hem de bölge ile ilgili çalışmalarını yaptığı bir merkez olarak kullanmıştır.
Truva Kaz dağı eteklerinde tarihi bir kenttir. Çanakkale il sınırları içinde, günümüzde Hisarlık olarak adlandırılan arkeolojik bölgede yer alır.
Çanakkale Boğazı’nın çıkış noktasında ve Kaz Dağı’nın Kuzeybatısında bulunan bir şehirdir.
Geyikli merkezinde bulunan tarihi hamam, soyunmalık, ılıklık ve sıcaklık olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.
Çanakkale Boğazı’nın çıkış noktasında ve Kaz Dağı’nın Kuzeybatısında bulunan bir şehirdir.
Ata Demirer’in baş rol oynadığı “Eyvah Eyvah” filmleri çekildiği Beldemizde çoğu işletmenin adı Eyvah Eyvah olarak göze çarpmaktadır.
Geyikli-Çanakkale yolunun 10. km’sinde Kumburun limanında Asırlık palamur ağacı tüm heybeti ile karşımıza çıkmaktadır.
Geyikli-Çanakkale yolunun 10. km’sinde Kumburun limanında Asırlık palamur ağacı tüm heybeti ile karşımıza çıkmaktadır.
Ezine’nin Kestanbolu köyü yakınında bulunan kaplıcalar, günümüze hala insanlara şifa dağıtmaya devam etmektedir. Kaplıcanın 73 derece sıcaklığındaki suyu demir, kalsiyum içermektedir. Rahatsızlıkları olanlara şifa vermektedir.
Geyikli Odunluk iskelesinden kalkan Gestaş arabalı yolcu feribotları ile Bozcaada’ya 20 dakikada ulaşabilirsiniz.
Bozcaada sofistike kozmopolit yapısı ile sizlere ayrı bir tatil ortamı sunan Çanakkale’nin Dünya’ya açılan turizm yüzü olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sizde Geyikli’ye geldiğinizde mutlaka Bozcaada’yı gezmelisiniz.
Geyikli’deki ören yerleri ücretsizdir.
Geyikli’ye geldiğinizde bu güzel yerleri gezerken konaklamak çok pahalı değildir.
© 2025 Geyikli Otelleri • Tüm hakları Kutlu Creative Web Tasarım tarafından saklıdır. Sitemap